divendres, 30 d’octubre del 2009
Retocs fotogràfics amb el Gimp
Avui a la classe de TIC, hem utilitzat un nou programa gràfic, el Gimp 2. Aquest programa serveix per fer retocs en les fotografies. És una aplicació molt semblant a l'Adobe Photoshop, però una de les seves diferències és que el Gimp és de programari lliure i és gratuït, mentre que l'Adobe Photoshop és un programa pel qual s'ha de pagar per tenir-lo.
Per tal de poder fer servir aquest programa i fer la nostra pràctica, haviem de portar la nostra càmara a classe per tal de passar les fotos a l'ordinador i fer les pràctiques i els retocs corresponents.
Avui la nostra feina estaba dividida en dos exercicis.
Exercici 1.
Una vegada haviem fet totes les fotos, haviem d'agafar una de les fotografies i canviar-ne el seu tamany. Jo he agafat una fotografia que ens hem fet tota la classe. Per canviar el seu tamany he anat a la barra d'eines del programa, a l'opció Imagen i més tard, a Escalar la imagen. Abans la imatge ocupava 60,8 kb, però al reduir-ne la resolució, l'amplada i l'alçada, el tamany ha acabat en 47,7 kb.
Amb aquesta eina podrem fer moltes modificacions i ens facilitarà molt les coses, ja que ara ja no serà un impediment pujar les fotos per el seu tamany, ja que sempre que ho necessitem, ho podrem canviar.
Exercici 2
Després d'haver modificat el tamany d' una fotografia, hem d'agafar-ne una altre i fer els canvis que creiem convenients. Al nostre gust, això si, primer hem de canviar el tamany de la fotografia que haguem agafat, com hem fet amb l'anterior.
Jo he agafat aquesta fotogràfia ja que un company ens l'ha fet amb la seva camara i és molt més bona que qualsevol de les nostres.
Doncs això, el primer pas és retallar la imatge amb el tamany que volguem.
Inicialment la fotogràfia ocupava 536 kb i el seu tamany era de 800 x 533 però amb el retoc la imatge ocupa 321 kb. Aquest canvi ha succeït ja que hem canviat la seva resolució, baixant-la de 70 a 42 pixels, i canviant el seu tamany a 600x400.
Més tard, la segona part de l'exercici, consistia en investigar una mica els efectes que se li podien donar a les fotogràfies.
Jo, per començar he anat a l'opció de curvas i he canviat la llum de la fotografia. Al acabar, he anat a lopció filtros i n'he barrejat uns quants per tal de fer la fotogràfia més diferent del que era. I per acabar he anat al menú de colores i he marcat l'opció desaturar. Per acabar li he pujat el brillo a la fotografia.
I aqui a l'esquerra en podeu veure el resultat
Per acabar, la tercera part de l'exercici consisteix en agafar la fotografia i retallar-ne una regió o un troç. Aquesta pràctica ens permet veure que hi ha diferents maneres de retallar coses ja que ho podem fer en forma de cuadrat, en forma de rodona, o com he fet jo que es tracta d'una eina que ens permet fer diferents formes i retallar el que volguem, jo he decidit treure el fons d'aquesta fotografia i la columna del darrere.
Per a mi ha sigut tot un descobriment el Gimp, ja que jo estava acostumada a fer servir el Adobe photoshop i realment, desconeixia que existis un programa tant semblant. Crec que és bó que hi hagin programes així i que puguin estar a l'abast de tothom.
I això és tot, fins aqui la pràctica d'avui.
Espero que os hagi agradat. Fins la pròxima.
dimarts, 27 d’octubre del 2009
Lectura en veu alta a classe
Os el deixo aqui, espero que os agradi
No serà falaguer, l'estiu, i la tardor
-saps prou com l'estimàvem-
serà potser en excés melangiosa.
Quan s'escurcin els dies te'm faràs més
present,
perquè el silenci fa més densos
els records, i més íntim el temps
que ens és donat per viure'ls.
A ulls clucs et veuré: tot serà tu
per la cambra, pels llibres, en la fosca.
Després passaran anys i esdevindràs
translúcida
i a través teu estimaré el futur
potser sense pensar-te ni sentir-te.
Arribaràs a ser una part tan íntima
de mi mateix, que al capdavall la mort
se t'endurà de nou quan se m'endugui.
Creem una blocosfera!
A classe de Tic ens van encomanar de fer una blocosfera per grups sobre el tema que més ens interessés o que ens agradés. El nostre grup era de 7 persones i vam decidir fer una blocosfera sobre els contes ja que estem estudiant educació infantil i creiem que valia la pena fer un tema que ens sigués proper. El títol del nostre bloc és: EL RACÓ DEL CONTA CONTES.
Per fer-ho primer vam haver de pensar un tema i a partir d'aquí vam crear el nostre e-mail conjunt per tal de crear el nostre bloc.
Una vegada vem tenir el que volíem, vam donar-li forma al blog, afegint el que volíem i organitzant les entrades amb temes, contes o altres que ens semblaven interessants.
A més a més de les nostres entrades amb coses interessants, vam afegir una llista de blocs que ens semblaven interessants per tal de que fós util pels usuaris que visitessin el nostre bloc.
Per acabar, com que és un bloc sobre els contes, ens vam posar el repte d'inventar-nos un conte per tal de fer més interessant el bloc, i la veritat, no se'ns ha donat malament.
Si voleu veure el nostre bloc, cliqueu aquí
Esperem que os agradi!
Fins la propera.
dijous, 22 d’octubre del 2009
La cultura lliure i el debat de les 4 situacions
Podem dir que la cultura lliure és un conjunt de programes que preten fer arribar coneixements i aprenentatges de manera igualitaria a tothom. Defensa que tots tenim dret a descobrir i per tant, el seu objectiu és vetllar per tal de que aquests coneixements siguin gratuïts.
Per tant, la cultura lliure crea programes similars al Word, Excel, Photoshop, pels quals s'han de pagar diferents quantitats de diners, que estàn a l'abast de tothom.
D'aquestes situacions hem de dir quina és la correcta:
A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.
B- Estem a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.
C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.
D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"
Per mi la opció més correcta és la D.
Trobo que la A, és una proposta que el professor no pot fer a uns alumnes degut a que no totes les families es podrien permetre les despeses que poden costar les bambes d'un model determinat. Un professor pot demanar unes bambes per fer certa activitat però no pot especificar quines bambes...
En quant a la situació B, hi ha dues situacions incorrectes. Per començar els alumnes no poden agafar totes les imatges que vulguin de google ja que aquestes pot ser que tinguin un copy right i per tant estarien fent un ús il·legal.A més a més, no pot demanar que ho facin per Word ja que és un programa pel qual s'ha de pagar per tenir-lo i per tant, està obligant als seus alumnes a que paguin per un programa, mentre que en podrien tenir un altre de manera gratuïta que estaría a l'abast de tothom.
Pel que fa la opció C, és semblant a la anterior, el professor està obligant als seus alumnes que fagin servir un programa d'una versió especifica, per la qual, s'ha de pagar, mentre que hi ha altres programes que surten de manera gratuïta i que demanen no un pagament.
Per tant, crec que la opció correcta és la D, ja que els nens poden comprar les postals i no és una cosa molt cara.
Crec que per ser mestre s'ha de facilitar la feina als alumnes així que, s'ha de ser flexible a l'hora de demanar treballs i sempre s'ha de pensar en els possibles inconvenients que pot tenir l'alumne per complir amb la seva feina.
Com s'eduquen als fills en l'actualitat?
Avui vull fer una entrada ja que l'altre dia a seminari vam fer un debat que hem sembla molt interessant, vem parlar d'un programa d'Antena 3, "Curso del 63".
El tema venia per l'educació que es dóna als fills i quina actitud tenen ells a classe segons com són educats a casa.
El programa tracta d'un grup de nois i noies joves que degut al seu mal i conflictiu comportament, són internats en una escola que segueix les regles del any 63.
En el debat la majoria de persones opinaven el mateix, exageren molt el contingut de les seves escenes i a més a més l'actitud dels nois no és la més adequada. El pitjor del cas, és que encara que els nois es comportin malament no tenen un escarment a casa, degut a que els seus pares els protegeixen davant el que els hi pugui passar o el que els professors els hi puguin dir.
Jo, durant el debat, vaig posar una situació d'exemple en la qual es veu clarament aquesta protecció. Es tracta d'un noi que en mig de classe ratlla la taula amb un compàs. En quan el professor ho veu, immediatament mana expulsar al alumne però davant d’això, els seus pares diuen que creuen que és excessiu que renyin d'aquesta manera al seu fill.
¿Si els fills són tant protegits pels pares, on anirem a parar? ¿És por el que tenen cap a ells, i per això els hi donen la raó?
Crec que s'ha de posar més autoritat i no permetre certes maneres o certs comportaments en els nois.
Espero que os hagi agradat aquest comentari sobre la classe.
A més a més aprofitant la situació, poso aquí la noticia educativa per Tic, ja que la vam fer amb la Miryam a seminari i trobo que és interessant.
La noticia tracta sobre tres escoles que han decidit premiar a les classes que tinguin una tassa d’assistència alta. Amb aquesta mesura el que volen evitar és que hi hagi un absentisme escolar i pretenen motivar als nois i noies per tal de que vagin a l’escola. El seu regal serà premiar-los amb una quantitat econòmica per tal de que facin quelcom que els pugui beneficiar en l’àmbit dels estudis com ara un viatge o el carnet de conduir.
Per tal de saber més sobre aquesta informació, cliqueu aquí
dimecres, 21 d’octubre del 2009
Resolució final de la grabació feta amb l'Audacity!
Han passat molts dies des de que el vam gravar, però hi ha hagut una sèrie de problemes tècnics així que fins avui no l'hem pogut penjar.
Després de tenir la gravació feta, l'havíem de penjar al blog i per a fer-ho, necessitavem una direcció o codi.
Primerament, el que vem fer per a obtenir-lo va ser accedir a alguna d'aquestes pàgines web que ens facilitarien la tasca, http://www.esnips.com, i htpp://www.goear.com.
Nosaltres vam fer-ho en la primera pàgina degut a que la segona només permetia pujar arxius de mp3 i nosaltres teníem un arxiu WAV. Per fer-ho ens vam haver de registrar i pujar el nostre arxiu, llavors la pàgina ens donava el codi necessari i nosaltres l'enganxàvem al blog i finalment, el podríeu sentir.Però aquesta proposta, va fallar, ja que ens va sortir un inconvenient, i es que per a sentir-ho, s'havia d'estar registrat a la pàgina, per tant no el podia veure tothom.
Després d'aquest inconvenient, hem trobat la solució perfecta: http://sites.google.com
Aqui hem hagut d'accedir al nostre compte de gmail, anar a "crear un sitio nuevo", posar-li un nom nou i marcar la casella "emmagatzematge de..".
Una vegada se'ns ha carregat la pàgina, hem d'accedir a "añadir un archivo nuevo" carregar l'arxiu que vulguem i ja el tindrem pujat. Per tal d'obtenir el nostre enllaç, hem de clicar el botó dret i clicar a "crear acceso directo" i després anar al nostre blog i enganxar-la.
L'inconvenient d'això és que l'arxiu és massa gran i abans de seguir tots aquests passos hem hagut de convertir-lo a un altre format per tal de que ocupés menys.
Però ara per fi, ja os el puc deixar aqui perque el disfruteu.
Espero que os agradi
dimarts, 20 d’octubre del 2009
Utilització de l'Audacity, fent servir cites sobre l'educació
Fa massa que no actualitzo però la veritat es que he tingut una sèrie de problemes tècnics i no ho he pogut fer, disculpeu-me!
Avui os parlaré de l'Audacity, un programa per tractar el so que vam aprendre l'altre dia a classe.
El nostre objectiu era gravar la nostra veu i que a sota, de fons, es sentís una música, per tant, havíem de treballar amb la cançó i produir-hi efectes. Per tal de que es sentís la música de fons vem haver de fer servir les diferents eines que ens proporciona el programa: l'eina per baixar i pujar el volum, l'eina per moure les pistes d'esquerra a dreta, la lupa per fer més precisos els nostres moviments..
M'ha agradat molt fer aquest treball amb l'Anna i la Raquel, les meves companyes de grup, ja que crec que el resultat ha sigut molt bo, hem sabut barrejar bé les veus i a més a més hem resolt l'activitat força bé.
La grabació de les nostres veus havia d'anar relacionada amb l'educació, o bé un text fet per nosaltres que expliqués què significa per a nosaltres l'educació, o bé, com en el nostre cas, una sèrie de cites sobre l'educació.
Trobo que aprendre programes així és molt productiu, però no només per l'àmbit de la universitat i per fer les pràctiques que ens encomana el professor, sinó també en l' àmbit personal ja que jo ho faré servir per coses de la meva vida quotidiana.
Molt aviat os penjaré el resultat del nostre treball!
un petó i gràcies per la vostra atenció!!
dijous, 1 d’octubre del 2009
A la classe d'avui...
Pel que fa el primer, Google notebook és una aplicació que ens permet memoritzar les pàgines que vulguem per tal de no perdre una informació o una direcció URL que ens interessi. És una aplicació que s'assembla a l'opció del menú de "Favoritos" o "Marcadores" que també ens permeten guardar les pàgines que vulguem. A diferència d'aquestes, amb google notebook, podem accedir a aquesta informació des de qualsevol ordinador, mentre que,amb les altres dues, només quedarà la marca en la memòria del ordinador en el qual es faci, per tant, no podrem accedir-hi des de qualsevol lloc.
A més a més, aquesta aplicació ens permet agrupar les pàgines en diferents grups i fer una breu descripció de cada una.
Per poder tenir aquesta aplicació, s'ha de tenir un comte gmail i s'ha d'utilitzar Mozilla Firefox.
Pel que fa a Delicious, és una xarxa social en la qual si hi tens un compte pots compartir enllaços amb altres usuaris que tinguis com a amics.
De les dues aplicacions prefereixo més notebook de google, ja que trobo que és més fàcil d'utilitzar. A més a més Delicious té una desavantatge, i es que és completament amb anglès.
Trobo que és molt interessant fer aquests coneixements ja que pot resultar molt útil a l'hora de compartir els nostres enllaços preferits o bé a l'hora de poder consultar les pàgines des d'on vulguem.